Ikväll smäller det!

Äntligen är det dagsf ör en av året höjdpunkter! Jag upptäckte detta arrangemang för några år sedan och har sedan dess varit en trogen besökare.

I år tror jag att vi har riktigt bra platser också, då jag var på plats och köpte biljetter 08:04 dagen för biljettsläpp. Om jag läst översiktkartan rätt så kan det inte bli annat än kanon.

Innan det smäller så blir det middag på en restaurang. Inte dåligt va!?

image65

Ha en fin lördag!

04:26

Hejsan hallå!
Har lite tidsbrist så det blir ett kortis inlägg idag.

A har feber. Fast det kan bero på att han har två övertänder som tänker visa sig för världen. Stackaren!
Han brukar i vanliga fall sova från sju-åtta tiden på kvällen och till halv sju på morgonen, men inatt vaknade han halv fyra. Var varm som en ugn. Han åt och somnade i min famn,lades ner i sängen och vaknade lika fort. En procedur som upprepades otaliga gånger mellan 04:30-05:00.

04:26 tittade jag på klockan. Han hade just somnat i min famn och såg jättefridfull ut. Jag gjorde en mentalt fotografi. Det var liksom en fin stund. En stund där det slog mig att jag faktiskt är mamma och inte bara Frida.

För att ha feber är han guld. Lite slöare gosigare än vanligt, men gode glad.

Snart får vi besök, så jag passar på att redan nu önska er alla en riktigt fin fredagkväll och helg!


image64

Änglar finns!

IKEA-resan

Snacka om heldagsutflykt!
Jag och P lämnade A hos sin farmor och sedan stack vi iväg mot Haparanda. I och med att vi är småbarnsföräldrar så känns det som om det inte är allför ofta vi diskuterar annat än....tja....A. Nu hann vi prata allt möjligt, från renovering till politik. Vet ni: Det kändes skitbra!

Det första vi konstaterade när vi kom fram var att det var så himla skönt att det var så nära. Istället för sextimmarsresa så blev det tvåtimmars. Något behov av matrast finns ju inte så där sparar man ju tid.

Listan, som jag visade igår, hade jag med mig och jag kan glatt berätta att jag hittade det mesta jag sökte.
Nya resårbottnar till sängen, bäddmadrass och förvaringsmöbler till A:s blivande rum stod med och allt detta fanns också i lager. Det enda var att vi fick leta som tokar då det som stod på lapparna inte stämde. Det vill säga rad och hyllnummer var inte överrensstämmande. När vi hade betalat efter att ha strosat runt i ca tre timmar, inkl matpaus, så väntade en positiv överraskning.
"Gå till kundtjänst och visa kvittot så får ni en gåva".

Knallade dit utan förväntningar och lämnade disken superglad över det oväntade. En kampanj! Handla sängar och får 500 kr för varje 5000 kr. Detta renderade i 1000 riksdaler extra att handla för. Sväng två var därmed ett faktum.
Jag kommer väl fortlöpande att visa vad vi inhandlat då mer än hälften inte har någon plats än pga vårt renoverande.

Däremot våra sängar. Oj vad vi fick oss ett gott skratt. De var ju så höga. Jag lovar att inte ens prinsessan på ärten hade känt denna hårda lilla grej genom dessa. Det känns faktiskt lite amerikanskt måste jag säga, och dessutom syns inte så mycket av våran fina sänggavel längre.

Sovrummet
Före

image63
EfterNåja. Så kan det gå när inte haspen är på.

Jag har i allafall sovit som en prinsessa! :D

Struktur

Håhå vänner!
Det blev inget tisdagstema igår. Anledningen kan stavas till fyra bokstäver: I-K-E-A

Vi var borta hela dagen och när vi väl kom hem så orkade jag helt enkelt inte blogga.

Här kommer dock mitt bidrag i veckan.

Utan denna hade jag nog glömt allt som var viktigt igår!

image62

Om mina förehavanden kommer jag att skriva, men inte idag. Nu lockar lite shopping på stan! Jihaaaa!

Sol, sol, sol!

Solen lyser och det är varmt! Var ännu varmare igår. Fast det blev ingen promenad pga foten och i ren protest satte jag mig inte heller på altanen. Det var ju puckat av mig!

Nåja.

Kikar mest in för att säga hej till er alla! Min helg har varit bra,men lång då P. har jobbat.
Idag blir det att planera för morgondagens utflykt....IKEA!

Nu pockar A på uppmärksamheten!


image60

Ha en fin dag!

Strandad i skogen

Ja ni vännger. Inte är det alltid så lätt att vara hurtig.Jag försöker att gå minst tre promenader i veckan, allt utöver är bonus. Idag knallade jag iväg, glad i hågen då solen strålade, på min FEMTE för veckan! (Lite stolt).

Går där, på en gångväg mitt i skogen då det händer. Jag trampar snett. Det gjorde så förb***at ont! A. vaknade till då jag for rätt så mycket åt sidan så hela vagnen lyfte för en sekund.  Lyckades ta mig ca 500 meter så jag kom in på ett bostadsområde och ringde till P så han var tvungen att komma från jobbet och hämta oss.....

Så, nu sväller foten sakta men säkert upp. Lindar om-och tar bort när foten börjar domna bort.

Är ju inte första gången jag gör illa mig då jag är en fd fotbolls-och handbollstjej, men det var ett par år sedan sist.

Nu, tillbaka till sängen och vila en stund.

Ha en fin helg!

image58

image59

Än kan man ju se fotknölen hyfsat-det tar jag som ett bra tecken!

Tvättstugan

Renovering verkar vara honörsordet för oss.
 
Lite bakgrundsfakta:
I somras startades en kedjereaktion. Vi hade nämligen bestämt oss för att renovera så att vi äntligen skulle få ett riktigt badrum. Huset är byggt på den tiden då man separerade toalett och duschrum, och vi har såldedes haft dessa separata. Duschrummet har även inhyst tvättstugan, vilket inte har varit någon direkt höjdare.

Till saken hör också att vi de första åren i huset har eldat med ved som vi liksom fick med på köpet. Veden tog dock slut och då P och jag varken hade tid, eller ork för den delen, att hålla på med det så drogs fjärrvärme in.
Min idé var då att flytta in tvättstugan till just pannrummet då vi ändå hade en yta ledig.

Inledningsvis ville inte P att vi skulle måla om något, men jag stod på mig och vi är nu överrens att det var ett bra beslut.  All renovering tog dock längre tid än vi förutspått (fast det gör det ju alltid så det borde vi har lärt oss vid det här laget) så P for hem någon timme på dagen och målade golvet klart medan jag låg på BB. Vi förstod ju båda att det inte skulle bli möjligt senare då det används flera gånger dagligen.

Förvaring löstes av hyllplan med konsoller vi hade över och övrig förvaring är också återvunnet. Förutom vitvarorna och lite färg var det ingenting som kostade så jag kan säga att det inte gick åt många kronor till detta.

image56

Före

image57

Efter

Ja, jag kan erkänna en sak också....jag plockade bort tvätten. Det är aldrig någonsin tomt i trådbackarna. Jag tyckte dock att det såg trevligare ut så här! :D

Nu-Top Model.

Jag är inte speciellt intresserad av utseende eller mode men av någon anledning gillar jag det programmet.Vem vet, kanske lär jag mig ett och annat?!

Ha en fin, fin onsdag!


Omväxlande

Håhåjaja!
Redan tisdag igen! Som vanligt har jag fått tänka litegranna innan jag kom på någonting att visa som passar in på dagens tema. Insåg snabbt att jag inte har några bilder på hur vädret sett ut. Intressant att berättar är att när P åkte till jobbet tidigt i morse så lyssnade han på vädret på radion. Då sade meterologen att det skulle vara klart väder i hela Sverige, och möjligtvis lite snöfall i fjällen. Samtidigt föll snön runt omkring honom och har fortsatt att falla, om än i sakta mak, hela dagen. Kontentan av detta är att vi då med andra ord antingen bor i fjällen eller inte i Sverige! ;-)

Omväxling förnöjer brukar det ju sägas, och i fredags då jag varit på stan så inhandlades lite nya gardiner till vardagsrummet. Kan tilläggas att jag har haft i princip samma sedan vi flyttade in 2003 för att jag helt enkelt älskar kapporna vi har (tror det heter det, blandar jämt ihop dem). I alla fulla fall så blev det att byta gardiner då jag kom hem och jag kan lite stolt berätta att jag, för första gången i mitt liv, lagt upp gardinerna själv. Orsaken till detta stavas "fållband". Jag kan nämligen inte sy. Eller kan och kan. Är rädd för nålar så det går liksom inte så där jättebra att sy. Har länge undrat hur jag tänkte då jag valde syslöjd i skolan då jag var så rädd. Hittade i och för sig överlevnadsstrategin genom att väva en bordsduk. Fast det höll jag på med i en hel termin. Någon som är förvånad över att jag bara fick en trea?

Nåja. Mina nya gardiner. Tyckte att det genast kändes lite somrigare!

 
Både före och efter bilder. De nya gardinerna (t.h) är inhandlade på
dollarstore för hela 25 riksdaler.Vita kappan är ett lån från min mor.


Samma sak här. Har dock bytt tillbaka till de gardiner vi hade ursprungligen vid inflyttningen till huset. Dessa är helt sydda av min duktiga och snälla mamma. Släpper in massor med ljus i jämförelse med de svarta gardinerna. Hade tänkt visa det genom att ta kort i dagsljus, men då ställde nåt som heter motljus till det....


Även köket fick vara med när jag ändå var igång. Den observante kan se att gardinerna matchar varandra.

Sen, om ni tycker det ser fasligt rynkigt ut så är det faktiskt det. Har jordens sämsta strykjärn. Fast å andra sidan tycke jag det är så himla tråkigt att stryka så jag orkar liksom inte ta tag i det och köpa mig ett nytt....

Nu ska jag ut och besökar er andra!

Vardagsrummet

Tjingeling där ute i bloggvärlden!
Har en helt förträfflig helg med allehanda roliga saker som händer, men är förnärvarande ensam vuxen hemma då P. jobbar. A. sover sedan halv åtta så vad passar då bättre än att visa upp något jag tänkt visa tidigare, men än inte hunnit. Jag talar, precis som rubriken säger, om vardagsrummet.

Genom att jag är hemma hela dagarna så ser jag hela tiden saker jag skulle vilja förändra. Vardagsrummet fick i början av detta år en make-over då jag köpte nya affischer till tavlorna, satte upp tavellister med diverse snygga grejer på, samt en ny förvaringsenhet började användas.  Tidigare hade vi en öppen hylla, vilken var en mardröm att städa (tycker att städning är något av det tråkigaste som finns), så då kom jag på idén att använda två byråer istället. Vi rymmer ännu mer i dem än i hyllan och det tar exakt fem sekunder att städa. Inte helt fel!

image44
Tavlorna till vänster var tidigare Charlie Chaplin motiv. Föga upphetsande med andra ord.

image45
Vi har nyligen investerat i en platt-tv. Tidigare hade vi ett stort åbäke som vi enkel kunde ställa
in i håligheten som anas under tv:n. Sparade otroligt mycket plats för oss. Det finns tankar om
att helt enkel sätta fast denna tv i en skiva bakom istället för den nuvarande upphängningen.


image46
Nya förvaringen i bakgrunden. Lamprampen är "hemmagjord" genom att  två hål för spottar
gjordes i en hylla från IKEA vid namn LACK. Blev inte så pjåkigt om jag får säga det själv..........


image47
Smartaste förvaringen vi har hemma. Både böcker och filmer lättöverskådliga, lättåtkomliga
och dessutom som redan nämnts så är alltid OTROLIGT lättstädade. Behöver aldrig damma där!

Ja ni....snart har jag visat alla rum som är klara, men det kommer mera (som det bekant heter). Renovering pågår för fullt hemma. Hoppas snart kunna visa vårat fina badrum som det äntligen ser ut som kommer att färdigställas.

Veckans godaste nyhet är att jag och P kommer att inom en snar framtid att styra kosan mot IKEA. ÄNTLIGEN! Jag har längtat exakt hur länge som helst, men det är ju en fördel om man har pengar att handla för innan man far! :D

Ha en fortsatt trevlig helg därute!
////Frida
-vars son håller på att få två tänder:samtidigt

Foton: Givetvis privata

För att fortsätta på föregående dag....

....så försvann A:s feber. Har idag upptäckt en trolig orsak. Det ser misstänkt ut i munnen. Jag tror det är tänder på g! Kan ju förklara varför han är, för honom, lite extra gnällig och mammig.
 
Idag har jag dock kunnat dammsuga då han efter maten sken i kapp med solen som lyster utanför fönstret. Det gick bra så länge jag med jämna mellanrum stack ut huvudet ur det  rum jag var i för tillfället  och visade att jag var kvar. Måste säga att det är skönt att ha dammsugit inför helgen då det kommer att vara fullt upp med kalas, möten, fikaträffar och middagsbjudningar. Det bästa är att jag inte ska stå värd för nåt av dem så jag ska bara lata mig hela helgen och låta andra göra jobbet! :D

Har konstaterat att det bästa träningspasset i världen just nu måste vara att gå promenader skjutandes en barnvagn. Vi har en bra vagn med stadiga jul men jäklar i min låda vad det är moddigt på gatorna (och blött) ! De skrapade vägarna för någon dag sedan, men inte bra om jag säger så. Jag var helt slut idag när jag kom hem!

Noterade dock ett till vårtecken och känsliga tittare (läsare) varnas! Det  är ju en vanligt fobi att vara rätt för dessa varelser. Denna hade krypit fram och parkerat sig på fodret utanför vårt garage. Inte vacker, men visar ändå det som känns viktig just nu-det börjar bli ordentlig vår!

image42
Foto: Privat

Full fart mot helgen!!!

Vår och sjukdom

Hej alla därute!

För tredje dagen i rad lyser solen upp himlen och jag vill faktiskt inget hellre än att gå ut och gå.
Får nog skippa det idag då A. har feber. Fast hittills har han varit precis hur trevlig som helst.
Till och med legat på golvet och charmat sin mamma fullständigt!
Nu tar han sig dock en välbehövlig tupplur, och jag passar på att surfa en stund då jag kanske inte hinner sen beroende på måendet hos min lilla kille.

Ville mest önska alla en fin dag!

image40

Säkert vårtecken: Vår hängränna läcker....

image41
....och från taket drippelidroppar det ordentligt!

Utsmyckad

Ojsan! Det var inte ett lätt tema!
Funderade ett tag på att visa någon inredningsdetalj som smyckar mitt hem, men kom fram till att det är ju bra att ha något att visa en vanlig vardag och därför passar jag på att visa nåt annorlunda denna gång. Detta är vad jag  spontant tänkte på, om än det inte är ett nytt kort.

Min vän N. gifte sig för nästan två år sedan och hade dessa fantastiska smycken på sig. Passade henne som en smäck!


image39
Foto: Privat

Det är strålande sol ute så jag känner att här kan jag ju inte sitta och uggla längre. Nu blir det att mata A och sedan ger vi oss ut på en promenad och får lite ljusterapi.

Ska kika in hos er andra lite senare!

Helgen är över!

Ja, så var helgen över för denna gången. Vi har haft en riktigt mysig helg måste jag säga, mycket på tu man hand.
Bland annat sov A borta för första gången sedan han kom till jorden.
Vi konstaterade att det är konstigt att trots att vi båda sett fram emot att få fara iväg själva så tänkte vi massor på honom. Idag när jag då fick se honom sken jag som en sol. Han var dock måttligt road, så jag antar att han klarade separationen mycket bättre än mig och P.

Nu ligger dock min ängel och sover i rummet bredvid och jag kan höra hans lätta snarkningar genom väggen.
Ordningen är återställd!

Veckan som kommer är ovanligt oplanerad. Jag hoppas på sol så att jag och A kan ta långa, trevligt promenader. För ordningens skull så står jag för att gå och han för att ligga snällt i vagnen (och helst sova).

Nu, starta en tvätt och lite kvällsfika.

image38
Den tomma sängen som mötte mig imorse då jag steg upp... 

Ha en fin måndag!

Fredagkväll

Hejhopp i lingonskogen!

Har temporärt slitit mig från den bekväma soffan bara för att säga hej! (säger hej)
Jag vill dessutom be om hjälp!

Det är nämligen så att jag ska så småningom börja inreda lilla A:s rum och är ute efter wallies eller tavlor föreställande söta drakar.

Har fått ett tips hittils och hittat följande, men är liksom inte intresserad av att ha en hel borg, utan bara en drake eller kanske två?

Alla tips mottages som sagt var tacksamt!


image37

Foto: www.inreda.com

Ha en fin,fin kväll!

Bokrea

Sitter just nu och njuter av tystnaden då båda mina pojkar sover. En av dem ligger i spjälsängen.
Vem det är får ni lista ut själva ;-)

En reflektion av gårdagen. 33 besökare på min sida totalt, två kommentarer...Hade varit ännu roligare med fler!

Nåja.

Det är ju som bekant bokrea för tillfället. Jag har till dags dato bara besökt en affär som säljer böcker, och bara köpt en bok. Kände mig lite oinspirerad i år att handla böcker överhuvudtaget, vilket är dumt eftersom jag säkert kommer att få ett il senare då jag måste betala full pris på allting. I alla fulla fall så blev det en barnläkarbok. Till dags dato har A. bara varit sjuk en gång, men det är ju helt självklart att det kommer fler gånger. Känner mig rätt så nöjd med inköpet måste jag säga.

image36
Foto: PrivatFull fart mot helgen!

Tagen!

Jag har blivit utmanad av vardagslycka

REGLER:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själva i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer den "tagna" spelaren ut sex nya bloggare och gör en lista med deras namn.
Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras egna bloggar för att låta dem veta att de har  blivit `"tagna"  och att de ska läsa ens egen blogg för mer information:

Här är min lista över underliga saker om mig:

1. När jag gick i nian spelade jag i två länslag samtidigt (fotboll och handboll). 

2. Jag har aldrig bott själv.

3. Har haft en ack så oskyldigt, men ändock en tresekundersflirt med Martin Stenmarck när det var Rhapsody In rock för några år sedan i stan. En jättesnygg kille gick precis ur en buss när jag gick förbi, våra blickar möttes och han sa hej. Det fladdrade till i magen någon sekund. Sedan såg jag honom på scenen och har varit ett fan ända sedan dess.

4. Enda tonåringen som hört Tomtens hemlighet på Tomteland då jag var för liten första gången för att komma ihåg den. Var väl en tretton år vid tillfället.

5. Har blivit halv ihjälskrämd då jag skulle vårstäda i vår gamla stuga för ett par år sedan. I kaminen låg en (död) fladdermus. Första och enda gången jag skrikigt som en riktigt tjej. Pappa kom inrusande för han trodde att jag höll på att dö eller nåt....

6. Kan lägga upp min lilltå över den närmaste tån.

Så, det var mina sex saker.

Meddelar härmed att följande är tagna:

Emma
http://emmabogren.blogg.se/
Karro http://kexxet.blogg.se/blogga/
Saga http://kitchenbloom.blogg.se/
Erika http://erikagrahn.blogg.se/
Carola http://www.freewebs.com/cartom/index.htm
Sven-Bertil http://www.svenbertilgrahn.se/

Drömmar

Så var det tisdag och dags för ett nytt tema. Drömmar.
Ja, vad drömmer jag om egentligen?
Jag har en underbar sambo, en jätefin son, ett hus som jag trivs med, utbildad till det jag vill jobba med och världens bästa ursprungsfamilj.

En stor dröm jag har är att simma med delfiner, men då reglerna säger att bidraget ska vara någonting man fotograferat själv, och jag aldrig simmat med delfiner, så kan jag ju liksom inte använda mig av det. Dessutom är det ju rätt så mycket snö ute så jag kan ju inte låtsassimma någonstans heller. Såvida jag inte drömmer om snöänglar....

En dröm jag har är så himla tjejigt så det är nästan pinsamt. Pinsamt men sant. Jag drömmer om att min ring på fingret ska få sällskap av en till. Enda problemet är att vi inte är överrens om HUR det hela ska gå till då P vill att det bara ska vara han och jag närvarande, medan jag vill ha alla "nära och kära" där samt en STOR fest efteråt.
Jag tror att detta kommer att stanna vid just en dröm, men ack en fin sådan.

image35

Foto: Privat

Trött!

Är riktigt trött idag, och var det även igår. Söndagens trötthet berodde mest på sömnbrist då jag var på galej (lugnt sådant) och kom i säng först klockan två på natten. Halv sju vaknade A och sedan var vi vakna.
Hann i och för sig se hela Vasaloppet, och det var kul. Tycker bara att de visar lite för lite av de vanliga Svenssons som åker.

Jag somnade dock på soffan och sov mellan 20.00 och 21:00 för att sedan vakna och gå till sängen för att sussa för natten. Man tänker ju då att jag borde vara jättepigg idag, men icket det.

Det kan ju i och för sig bero på att jag gick en långpromenad från hemmet och till stan idag. En promenad som tog en timme och femton minuter. Kroppen vääääärker! Redan nu alltså!
Törs inte ens tänka på hur det kommer att känns imorgon. HUGA!

Dagens plus var att det var så fin väder ute. Kände hur livskraften återvända då solen strålar värmde.

Snart är det vår!

V?xter
Foto: Privat

Nu i ro slumra in....

Jag har alltid gillat tanken på ett blått sovrum. Då menar jag blått. Allt i blått!
Detta blev verklighet då jag äntligen fick chansen att helt inreda ett eget sovrum i vårt lilla hus.
Utan hämmningar lät  jag mig svepas med av allt det blåa.

Nu känner jag dock att jag har kommit igenom (över) min blåa period. Ett nytt sovrum är under uppbyggnad och jag har en massa idéer för det. Än så länge håller vi då tillgodo med det som visas nedan, och jag tycker fortfarande att blå är är en otroligt rofylld färg och kan meddela att jag sover som en prinsessa i vårt sovrum.
Ja, förutom när P snarkar, men det är ju liksom inte sovrummets fel.

Väggarna är fylld av konst som främst min mor, men också min kusin gjort. Älskar dem, både konstnärerna och målningarna.

Sitter här och blir lite trött i skrivandes stund då det inte blev så mycket sömn i natt. Jag överväger starkt att gå och vila lite efter detta är klart.

Det är ju i alllafall söndag och mig veterligen en vilodag så vem skulle kunna klandra mig?S?ngenFoto: PrivatKöket

Oj vad det har varit frustrerande med bloggandet de senaste dagarna. Verkar som om de håller på med någon form av uppdatering och det är ju bra att de äntligen kommit ut med lite information. Jag tror att jag har åldrats en sisådär fem år bara av ren ilska över att tekniken inte har fungerat.

Nåja. Nog om detta.

Köket brukar ju kallas för hemmets hjärta.
Vet inte om det stämmer då vårat kök är jättelitet, men praktiskt på det stora hela.
Det skulle väl innebära att vårt hjärta är litet och praktiskt.......

Vi renoverade köket vid inflyttningen 2003, men tyvärr är det inte helt klart än. Konstigt vad man vänjer sig fort vid småskavanker som tex avsaknad av list för att dölja alla kablar. I alla fulla fall så ligger detta rum även i kö för en liten makeover. Dels måste vi kakla om, med samma kakel, för att vi inte satte en gipsskiva på väggen innan kaklet åkte upp. Resultatet är att det ramlar loss på sina ställen. Det blir dock ett likadant då jag fullkomligt älskar utseendet på det. Sedan har vi världens minsta kyl/frys och inte vetat hur vi ska få till det så att vi kan ha fullstora vitvaror i köket (har extra i garaget).
Detta problem kom P på en lösning på bara för några dagar sedan så jag visar väl när det blir av.

Måste ärligen säga att jag inte spenderat så där våldsamt mycket tid inne i köket för att jag tills alldeles nyligen verkligen hatat att laga mat. Numera lagar vi dock middag där varje dag, och oftast tillsammans dessutom. Det har gjort att matlagningen har blivit ja, jag skulle inte säga roligt, men helt okej i allafall.


K?ket 

Foton: Privat


Ha en fin,fin fredag!