Natur
Skoj med att relativt lätt tema för en gångsskull.
Väljer att fortsätta min följetong om rabarberna.
Numera är de gigantiska!
Före-bilder finns här.
Numera ser de ut så här:

Helt naturliga, med ogräs och allt växer de vilt på sidan av mitt hus.
Jag har än inte kommit mig för att baka en paj. Favoriten är smulpaj.
Min mamma har ett helt oslagbart recept på en sockerkaka i långpanna med rabarber i. Ska be att få det av henne så hör jag av mig sen. Ser ut som om du har rabarber så att det räcker till ett antal pajer. :)
Så stora dom var. Jag har ett godt recept. Det ligger på min blogg några dagar tilbaka : )
Jag älskar också smulpaj på rabarber! Men vill man variera smulpajen så kan man ha i både jordgubbar och rabarber. Tycker också att smaken blir annorlunda om man väljer att söta pajen med honung eller råsocker istället för vanligt vitt socker. Kanel brukar jag alltid strö på.
Annars kan man göra en rabarberkompott och servera med en råkräm med kanel och kardemumma i, riktigt mumsigt! Min mormor gjorde alltid rabarbersoppa, den äts sval och är underbar i sommarvärmen.
Visst är det både fint och gott med rabarber. Ett tips- jag tror man ska ta av de vita "blomsprötskvistarna". jag är inte hundra men det var någon som sa det till mig. Vad långa och stora de var!
200 g smör, 6 msk socker, 3 dl havregryn, 3 dl mjöl + hjortronsylt. Det blir smaskens! Fast rabarber är gott det med, men blanda den med jordgubbar så blir den ännu godare!
Gör den här!! Linda skugges smarriga...å onyttiga.....:
Knäckig rabarberpaj
skär 500 g rabarber i små bitar, lägg dem i botten på en ungsfast form, strö på lite socker
smält 150 g smör i en kastrull och häll i en halv dl ljus sirap och 1 dl grädde
vispa ihop och dra av kastrullen
blanda detta i en skål:
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
blanda detta med det i kastrullen, fast kastrullen ska ej stå på plattan då
bred geggan över rabarberna o grädda i 25-30 min i 175 graders ugn, eller tills ytan fått fin färg o ser knäckig ut. Servera ljummen med glass eller vaniljvips.
ooh, gigantisk rabarber"buske"!!! min favorit e den ENKLA smulpajen, 150g riktigt smör, 2-3 dl mjöl, 2 dl havregryn, 2dl socker. blanda, strö över, grädda, ääääät. ;)
Så ska det vara tycker jag då man har hus.. naturligt.. Stor den var:-)
Jag har inget recept, men gillar när andra gör paj!
Åååå rabarber som är så gott!
http://akirasfunderingar.blogspot.com/2007/06/ananas-och-kokos-paj.html
Recept på god paj, byt ut ananas mot rabarber!
läcker bild
ja de har verkligen vuxit till sig :)
Vilka bjässar.Kan tyvärr inget recept på rabarberpaj,men jag ser att du har fått några.Ha det bra!
Vilka jätterabareber du har ! Våra är inte så stora än men jag gjorde en rabarberkaka som jag hittade hos Arla idag...helt utan smör, så den känns både nyttig och supersmarrig !
KRAM EVA
Har världens godaste och absolut lättaste recept på rabarberkaka/tårta å du har tom ätit den. när jag var hemma förra sommaren satt vi på altanen och mumsade på det med lite glass.. här är iaf receptet:
12 port
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25?30 min. Sikta över florsocker. Servera gärna med vispad grädde.
receptet finns också på arla.se, sök på rabarbertårta..
Snabb rabarberpaj:
- valfri mängd rabarber (beroende på hur stor form du tar)
- pudra över med rejält med socker
- blanda 2-3 dl vetemjöl med 1 dl strösocker i en plastpåse och häll blandningen ovanpå rabarbern
- hyvla smör/margarin över så det täcker all mjölblandning
- ugn 200 grader 20-25 min
- servera med vaniljsås/-glass när den svalnat något
Där snackar vi rabarber!!! Herregud vilken mängd av dem. :)
Hej! Vad roligt att du hittat till mej! Jag har ett helt underbart recept på kallrörd rabarberdricka med citron? Intresserad? tror knappast att det finns godare saft!*kramar*(ps e det ok att länka till dej?)
wow! Här växer det så att det knakar! Allt ok??
Kram!
Hej igen! Kan inte låta bli att utbrista: Denna gigant bland giganter!! Syftar då på rabarbern förståss!!
Ha en skön kväll - ses imorgon!
Lycka till med klänningsletandet, självklart måste du lägga ut en bild du med :)
Jag hittade på recpetet till min rabarberkaka så jag skrev inte ner det tyvärr. Men du verkar ha fått in massa bra tips från andra bloggare.
Kaprifol: Lät inte helt fel!Hör av dig om/när du får tag i det! Tack!
Heidi: Ska kolla in det! Tack!
Ingrid: Lät gott och smart! Rabarbersoppa. Mums!
Karin: Oj,det visste jag inte, ska göra det! Tack!
Lisa: Blanda med jordgubbar? Lät intressant, får testa det!
Mariakoden: Tack för det knäckiga receptet!
Theresa: Tack, lät enkelt och gott! :D
Pialotta: Skoj att du också gillar sånt som är naturligt! En grej när jag ändå skriver, jag kan inte kommentera på din sida. Har försökt förr, men utan framgång...vet inte vad som är fel :(
Frukostflingan: Får väl hojta när det är bakat så får du en bit? ;.)
Akira: Tack, ska kolla in det!
Lisa: Jopp, och fort gick det!
Crue Annika: Skoj att du gillade den!
Lilla My: Då är vi två, men nu har jag ju ett par som du så riktigt skrev. Tack för titten!
Eva: Nyttig OCH smarrig rabarberpaj,är det möjligt?!?!? Kram!
Karro: Ja, den var riktigt smarrig den! Kanske du kan göra en när du kommer upp? Favorit i repris liksom :D Kram!!!!
Snigel: Tack för receptet!
Vildängel: Ska jag avslöja en hemlis....Jag har faktiskt ett "rabarberland" till :D
Lisa: Det lät ju hur gott som helst! Är klart intresserad!!!Vilken ära att du vill länka till lilla mig!!! Är självklart ok mot att jag får göra detsamma!
Liza*2: Japp, det växer ordentligt!!!Allt är bra här, vi ses imorgon! Kraaaam!
Karin: Jag lovar att visa bild, förutsatt att jag hittar nåt att ha naturligtvis. Imponerande att du är en "sån" som kan hitta på. Sånt kan inte jag!
Kul att du blir imponerad att mitt hitta-pående. Du kanske inte blir lika imponerad av smaken....:)
Ha en bra dag!
De var inte dåligt, vilken näring har de fått.....Rabarberpaj är såå gott, här kommer ett supergott/enkelt recept på min favvopajdeg.
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 havregryn
1 dl socker
100 g margarin
blanda allt i en bunke och lägg över rabarberna, sockra lite först. In i ugn ca 15 min i 200 grader. Jag brukar dubbla satsen, gillar degen så mycket. Kram Maria