Kanske borde byta filosofi?

Vi har tolv garderober, och lika många överskåp.
Idag har jag städat tre av garderoberna.
Det blev fyra (!) påsar skräp och en IKEA-kasse till återvinning.
 
 
 
Så går det när man lever efter devisen "syns det inte så finns det inte"....

Kommentarer
Postat av: Malin B

Ju mer utrymme man har att spara på ju mera sparar man. Vi har en hel vind!!! Ack ja. Undrar jag när jag ska få SÅ mycket inspiration, lust, ork och tid på en och samma gång. Om en 30-40 år kanske? Men då är jag säkert så trött att jag ändå inte orkar så då får jag helt enkelt låta bli att öppna vindsdörren. ;)

Svar: Som sagt: Det som inte syns finns inte. Problemet blev att jag MÅSTE ju in i de där garderoberna, och det gick inte då högar ramlade ut varje gång. Skönt att ha börjat i alla fall. Vår vind går jag i princip aldrig upp på så jag kan lätt blunda för allt som finns där! :)
fridasfunderingar.blogg.se

Postat av: Pappa

Hur mycket utrymme skapades då?

Svar: Inte så mycket som jag önskat, men ordning och reda råder i dem just nu i alla fall!
fridasfunderingar.blogg.se

2013-01-05 @ 00:22:32
Postat av: Malin B

Nä, i Skip-Bo är det BARA siffror som gäller och att bli av med "grundhögen". Den hög med 30 kort som man lägger brevid sig.
Skip-Bo kortet är joker (men det har ni nog redan förstått) och är vilket kort som helst.
I Bygg-högarna (de fyra som bildas i mitten) jobbar man hela tiden från 1 ---> 12 och så börjar man om. (De understa korten här får blandas och blandas då de i "draghögen" tar slut.)
I sina "slänghögar" som man får ha fyra stycken brevid grundhögen får man lägga ner kort när man inte kan lägga något i bygg-högen och där gäller ingen nummerordning utan "kruxet" är att man bara får använda det översta där så lite taktik kan man ju ha att försöka ha kort i närheten av det som just ligger överst i grundhögen.
Många högar är det så när vi hade barn här valde vi Uno istället men för egen del tycker jag att omväxling förnöjer.

Svar: Aha! Då gjorde jag det nog onödigt svårt, för jag fick för mig att det var färgkoordinering som gällde också! Men du? Hur många kort får man lägga när det är ens tur? Tills skräphögarna är slut om man varit duktig och lagt i ordning (även om jag vet att det är grundhögen som ska bort så kan man ju behöva hjälp från skräpet).Tur experten kommer till min räddning!
fridasfunderingar.blogg.se

2013-01-05 @ 11:44:54
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Malin B

Så får man inför varje egen omgång plocka upp från draghögen så att man har FEM kort på hand när man ska börja sin omgång.

2013-01-05 @ 11:45:50
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Malin B

Du får lägga så länge du kan av dina fem kort på hand (som inte blir fem igen förrän det är din tur nästa gång igen), grundhögen och dina egna skräphögar.
I kväll är det ingen som vill spela med lilla mor i huset så det är himla synd att du bor så långt borta!!! Ni skulle kuna få äta upp all choklad som finns kvar här också så jag inte skulle behöva "offra mig" och bli så smällfet. ;)

2013-01-05 @ 21:23:47
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback