You light up my life!

Jag har sedan en period tillbaka suttit och i smyg läst andras bloggar, mycket tack vare tips från min mamma som otroligt nog hittade hit långt före mig. Några personer, vars bloggar jag kikat i,  finns redan nämnda i mitt första alldeles egna inlägg på denna bloggsida.
Har svårt att fatta att jag bara började för några dagar sedan!

I allafall så känner jag än inte till om det finns några oskrivna regler här, såsom att man bara får länka till personer man känner eller så. Jag har idag gjort valet att göra länkar till människor vars bloggar jag så här långt uppskattat och/eller inspirerats av bara för att jag hoppas att andra ska hitta dit, om de mot förmodan inte gjort det än. Om någon känner att jag gör fel, så meddela mig.
Jag tar absolut inte illa upp i sådana fall!

Finns ju så otroligt mycket att läsa, så jag betar av lite i taget. Har ju dock en liten att ta hand om så tiden är något begränsad helt enkelt.

Angående att inte veta hur det fungerar här så kan jag nämna att jag insåg bara för någon dag sedan att man kunde svara på kommentarer på sin egen sida, så lite trög är jag allt! Vet ibland fortfarande inte om jag egentligen borde svara på den skrivandes sida, men det lär jag väl lista ut så småningom.

Dags att nanna kudden som en vän till mig brukar uttrycka det.

Till alla som kikar in här, tack för att ni lyser upp mitt liv med inspiration, vänlighet och frågor.

Light up my life
Foto: Privat
Föreställer "Livslust" som tillverkas på Heta Hyttan
(
http://www.hetahyttan.se/)

Aktivitet

Satt och klurade länge på vad jag skulle hitta på. Hittade denna vackra bild i gömmorna. Får en att längta efter sommaren faktiskt!

Svärmor dresserar sin vovve som tyvärr aldrig får komma in till oss för vi är dödligt allergiska.
Men, hon är hoppfull ändå ;-)

Lever på hoppet

Något som är färdigt!

Jakten efter nåt värt att visa har gått vidare och jag kan nu bjuda på ett rum som faktiskt är färdigt..

Fridasfunderingar presenterar stolt: Matplatsen!

Ett av de rum som fort blev klart och sedan fått bestå. Jag älskar denna del av rummet (har nämligen inre hall, matplats och kök som sitter ihop egentligen), för att allt bara föll på plats där. Symmetrin tilltalar mig och jag känner mig alltid lugn där.

Tilläggas ska dock göras att jag sällan  faktiskt fått  ÄTA min middag där då min sambo P hellre äter maten framför tv:n tittandes på en film, serie eller bara nåt (dåligt) program på tv. Sedan A kom har det blivit lite ändring på det. Främst för att undertecknad faktiskt har börjat laga mat. Något jag alltid avskytt, men det tar sig (sa mordbrännarn').

Nåja.

Reglerna är dock sådana att om jag lagar mat så bestämmer jag också var vi ska äta. Så, hipp happ, äter vi många middagar vid köksbordet. Frukost äter jag dock jämt vid bordet, läsandes lokala tidningen, med ryggen mot fönstret naturligtvis. Har en konstig vanföreställning att om jag sitter i ett rum och har ryggen fri så kommer en mystisk lönnmördare att närma sig bakifrån och sticka kniven i mig....

Skämt å sido.

Är nog mest för att jag, liksom många andra, är vanemänniskor. Vi sätter oss helst på samma plats när vi är i liknande sammanhang (var satt du själv i klassrummet?) .

Så här ser det i alla fall ut:

MatplatsFina skåp
Foto:  Privat


Lev och må!

Perfekt?

Oj vad helgerna går fort! Snart är det måndag igen. Inte för att det spelar så stor roll för mig då jag är mammaledig, men det märks ju på det sättet att P börjar jobba igen. Berättade i tidigare inlägg hur jag, men kameran i högsta hugg, gick runt i huset och fotade allt möjligt. Det var ju då jag insåg att ingenting är riktigt klart och att det jämnt är stökigt här.

Pedant är ingenting jag någonsin varit.
Jo förresten när jag var liten och vägrade somna innan hela rummet var städat.
(Ja, inte dammsuget och så, men alla saker skulle vara på sina platser).
I annat fall så grät jag har min mamma berättat.

Senare, ju äldre jag blev, så var det så att mamma fick gråta för att det var så stökigt.....

I alla fall så slog det mig en sak när jag tänkte på det där med ordning att det strävas mycket efter perfektion. Vilket är himla märkligt! Alla vet ju att nåt det inte existerar något som är perfekt.  Min insikt var att jag gillade det. Att saker kan vara vackra ändå. För att de är verkliga.
 

Verkligt och vackert!
Blomma
Fredagkväll

Skrev igår om ståupp med Rowan Atkinson, men det var det ju inte. Nog är han roligt alltid, men jag hade ju förvantat mig en ståuppshow, vilket det ju inte var. Istället var det ett hopplock av sketcher och inspelat 1991. Jag hade hoppats att få se honom i något annat element, och mer naturlig.  Tycker ändå det är roligt att SVT 2 har visat stå-upp fyra(tre) torsdagar i rad. Tyvärr var detta den sista gången.

Idag plockade jag ivrigt fram min kamera för att fotografera saker och rum i vårt hus. Insåg till min fasa att det inte är många rum som är helt färdiga faktiskt. Resten var mer eller mindre stökiga. Jag vet då fasen inte hur man ska bära sig åt för att hålla prydligt då det ligger kräkhanddukar, leksaker, babygym och andra förströelsesaker till A överallt. Har liksom ingenstans att ha dem. Har dock bestämt att NÄR  det blir att åka till IKEA ska nog följande skåp inhandlas då det matchar spjälsängen. Tanken är då att köpa lite korgar och annat för att förvara lego och leksaker i så småningom, och sedan använda den som vanlig klädgarderob då A:s blivande rum saknar just en garderob.

Skåp
Hensvik klädskåp samt sängen vi redan har (fast inte originalet för den är ockuperat för tillfället)
Bilderna är som ni nog förstår från IKEAS egen hemsida.

Säng


Som jag nämnde så är det ju mycket som inte alls är färdigt hemma. Hallen saknar golv (fast P försöker intala mig att spånskivor är jätteinne bara för att vi såg några lurade engelsmän övertalas i "Drömhus" på Discovery T&L att lägga in dem av någon posh designer). Det las in golvärme där i somras och sedan var tanken att det skulle läggas in klinker. Tyvärr blev det inget av det. Kan ju vara för att A. kom och P. blev lat. Hipp happ så kom kylan och värmesystemet slogs igång. Inget snyggt golv att njuta av än så länge. I köket har kaklet börjat lossna då vi genade och inte satt på gipskivor bakom....SKIPPA INTE DET. Kaklet är inhandlat och väntar på montering men reglerna är att inget kakel rivs ner förrän det andra ska sättas upp. Vi bodde nämligen nästan ett helt år med bruna spånskivor framme. Usch!

Så, då satt jag och funderade på vad jag skulle visa idag av det jag faktiskt har hemma.
Fotade ändå litegranna bara för att lära mig bli bättre.
Sen när jag såg "Så ska det låta" idag så sjöngs "Ljus och värme", vilket fick mig att tänka på min morfar. Automatiskt kommer tankarna om han och mormor. Morfar lever inte längre, men eftersom vi tog över detta hus av mormor och morfar så finns han ju alltid här. Snickeri var morfars grej, och att måla mormors. Därför vill jag visa dessa två fin,fina grejer som de gjorde. Vem som gjorde vad borde kunna listas ut med ovanstående information.

Hörnskåp
Hörnskåp

Nyckelskåp
Nyckelskåp


Ha en fin helg!  /F.Oj vad det här är roligt!

Trodde inte att jag fick skriva nåt idag då jag postade så sent igår, men tydligen är så fallet!
Har haft en fin umgåsdag med syster och hennes pojk, samt hade såklart med min lillprins A. Han har å andra sidan kräkts som en tok idag, till och med för att vara honom!

Känns riktigt skoj att så många ha tagit sig tid att kika in idag (även om jag tipsade litegranna). Imorgon är det dags för femmånaderskontroll av A inklusive spruta, så med andra ord kommer jag inte att titta. Jag har en fobi, och det är nålar (saker som sticks), Helt oresonligt och logiskt sett inget att vara rädd för men reptilhjärnan min vet inte om det utan skriker FARA med hög och ljudlig röst (eller så kanske den morrar?).

Det är i allafall en ganska bra fobi jämfört med många andra. Känner en tjej som är rädd för fåglar, och tja, det är lättare att undvika nålar än fåglar. Nålar dyker ju inte liksom upp från ingenstans och pockar (ähum) på uppmärksamhet.

Snart är det dags för ståupp med Rowan Atkinson och det måste ses. Har ganska höga förhoppningar faktiskt!

Så, jag stannar där för idag.

Men, kom ihåg:

BzzEnda anledningen till att surra är för att visa att man är ett bi!


///BZZ BZZ

Så var jag igång!

Efter en periods funderande har jag nu äntligen bestämt mig för att ge det här med bloggande en chans. Måste säga att det känns både spännande och skrämmande! Har länge läst andras bloggar, och många är ju riktiga hejare på det här med inredning och kåserier. Hittills har jag läst och fått inspiration av Kitchenbloom, Isa, Vicke, Spetsochsnor, Saravillfara och aldfridashem. Men det vet inte de om för jag har ännu inte vågat mig på att kommentera det som skrivits.

Är väldigt intresserad av detta med heminredning, men är nybörjare på precis allt. Ändå har vi bott i hus sedan 2003. Men, man lär sig eftersom. Idag tänkte jag dela med mig av min lilla toalett, som nyss fått en minimakeover då jag som mammaledig inte direkt badar i pengar.

Kakeldekoration
Snygga krukor och blommor
Annorlunda toalettrullehållare
Botero
Miniförvaring


Försökte mig på att måla kakelfogen, men det gick väl inte sådär jättebra. Hittade dock dessa extremt läckra kakeldekorationer samt den randiga krukan på Keramix.  

Kossan är helt enkelt en jättecool toalettrullehållare som jag hittade på en julmarknad för några år sedan när jag hade min "koperiod"

Av två billiga Boterovykort, lite svart A4-papper och en ram för 20 kr från Presenten gjordes en tavla som jag diggar massor. Gillar de bulliga formerna på både människorna och interiörerna på bilderna.

Till sist en väldigt smart förvaring i form av två Moppebyrå från IKEA. Rymmer tidningar, smink, hårborste och alla andra småprylar man samlar på sig. Dessutom otroligt lättstädat!


Ja, detta var alltså mitt premiärinlägg, då det förra var automatiskt genererat.

Dags att gå och lägga sig. Trodde detta skulle vara lätt och gå fort, men i och med att jag är nybörjare så har jag hållit på i nästan två timmar. A (läs min son på fem månader snart) kommer ju inte att sova alltför länge imorgon bitti, så det är bara att pallra sig till sängen och som nedvarvning läsa min nya Plazatidning som kom med posten idag.

Lev och må därute!


        

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!