Vintern raaaasat ut bland våra fjällar!

Valborg! Valborg!
Så himla trevligt!
Idag blir det att mysa med familjen, ursprungsfamiljen och de fina nytillskotten.
Först blir det en sväng på stan med lilleman, syster, systerson och mamma.
Sedan hägrar stugan, med grillning och mys!

image114image114image114
Foto: Lånad med tillåtelse.

Vi brukar försöka ha någon form av knytkalas, men det slutar alltid med att det vi har med oss skulle räcka till ett helt kompani. Plus att mamma har en förmåga att ta dubbelt av allt-om vi nu mot förmodan har glömt något. Det är ganska gulligt faktiskt!

I alla fulla fall så är jag ju inte den mest duktiga människan på att laga mat. Men i år, för första gången, är det JAG som står för efterrätten. Har just gjort klart denna goda kladdkaka med nougat på. Tänk dig den med vispgrädde till...

image115
Foto: Privat
Receptet kommer från aftonbladet och återfinns här


Ha en fin valborg!

Glas(s)igt

Lördag idag!
Ska snart iväg på skojsigheter då jag ska besöka min barndomsvän från närliggande stad och lyssna på en stå-upp komiker ikväll. Det ska bli otroligt skoj!

Glas(s)iga detaljer från vår matplats i närbild.

image111
Foto:Privat
Mirjana Kos Frithiof, Steningen slott 2004

image112
Foto: Privat
Lasse Åberg, både ölglas och champagneglas
image113
Foto:Privat

Ha en trevlig helg!

Lite nytt i köket!

Morsning korsning!
Här händer det lite grejer!
Har ju klagat över att jag inte har råd att köpa grejer till hemmet, men igår överraskade sambon med en sprillans ny Sodastreamer.

image108
Foto: Privat
Nu kan man ju lätt tro att vi haft en förr, men si, jag har aldrig ägt en dylik. Inte heller i min barndom hade vi en sådan. Saft utan bubblor fungerade precis lika bra!

Nu kan man ju förledas att tro att jag numera är en storkonsument av läskedryck med bubblor i. Det är jag inte. Däremot har jag lärt mig att älska bubbelvatten. Otroligt dumt! Kranvattnet här är ju toppen. Så, nu kan jag äntligen kombinera både kranvatten och bubblor utan tillsatt socker salt. Superbra, billgt och, inbillar jag mig, mer miljövänligt!


Då denna packats upp så fick sambon ett il och de två hyllplan med konsoller vi inhandlat på IKEA för några veckor sedan fick äntligen komma på plats. Det finns rakt inte utrymmet för en massa "lull-lull" i mitt kök annat än i fönstret, men att få upp flaskorna, kaffeburken, barnmaten och äntligen få fram kokböckerna känns himla bra!

Före:
image109
Foto: Privat
En ganska tom vägg, vattenkokaren och några vällingflaskor. Snyggt så det förslår....

Efter:

image110
Foto: Privat
Hyllplan från IKEA samt konsollen "Bjärnum". Kaffeburk från Åhlens, vattenkokare OBH Nordica samt Sodrastreamern "Wasser MAXX Trend".  

Jag får be om ursäkt för bilderna, men nu när det är vår och drar mot sommar så är det inte så mörkt här längre. Snart kommer det vara ljust dygnets alla timmar, så jag tror ni får vänja er med mina motljusbilder....

Ha en fin, fin torsdag!


Dekorationer från vardagsrummet

Om man inte har nåt nytt att visa får man visa någonting gammalt.
Jag är väldigt förtrjust i tavellister(hyllor) från IKEA. Är nog det bästa som finns. Vissa använder jag som de ska, dvs med tavlor på, men andra pryds av dekorationer, helst ljus och lite blomster.

image104
Foto: Privat
Tavellist från IKEA. Ljuslyktor och blomma från EM Möbler. Vas och skulptur var gåvor.
image107
Foto: Privat
Ytterligare en tavellst från IKEA. Vaserna heter "Färm" och kostar 19 kr/st på IKEA. Blommorna är som redan nämnts från EM Möbler. Ljuslyktor från en lokal presentbutik. Till vänster skymtar tavlor, vilandes på en likadan list. 

Ha en trevlig onsdag!


Rörelse

Intet kan kännas bättre än att komma tillbaka till bloggandet idag. Det är ju ändå TISDAGSTEMA. Jag har lovat mig själv att delta i dem. Denna gång lite på sidan om.

Varför?

Jo, för det är nämligen jag på bilden, så jag bryter egentligen mot reglerna då jag borde fota själv.
Men, så blir det.

Inget är glömt, men nu tar jag lite symboliskt sats igen och, inte bara ser, utan springer framåt.

image103
Foto: Lånad med tillstånd


Dagens rubrik borde mer passande varit :rörd!
Jag är rörd över att det finns så många som bryr sig om mig bland  er som jag aldrig har träffat.
TACK ALLA!


Ha världens bästa tisdag!!!!!

Min blogg är kapad (kopierad)

I sin helhet.
De har bara bytt ut vissa ord om ni förstår vad jag menar.

Blev uppmärksammad på detta av "Flitiga myran" , Cleo och Weronica, TUSEN TACK FÖR DET!

Så, tänk till innan ni klickar på något i mitt namn.....

Känner mig gråtfärdig just nu.

////Frida

Tillägg: 17:08.
Känner mig numera mest arg.....
Funderar också över hur jag ska göra. Kommer inte att sluta blogga, men tar ett par dagars paus. Luften gick liksom ur mig litegranna. Ni fem som hittils kommenterat, tack för stödet. Jag behöver det verkligen!

Himlen är oskyldigt blå....

....som ögon när barnen är små!

Har den visan på hjärnan. Men den är bra så sämre kan man ju ha det!

Det märks att de flesta gör andra saker på helgen än att sitter och bloggar/läser bloggar. Undantaget mig själv verkar det som ;-)

Tänkte bara kasta in en hälsning och visa denna detalj närmare från vårt vardagsrum. Jag fick den i present av mina systrar, svåger och systerson när jag fyllde år i höstas. Den passade så otroligt bra hos oss, och dessutom helt rätt i tiden då vi var två-och blev snart tre i vår familj.

Nu ska jag också ta blogghelgledigt. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att kika in till er andra senare. Har liksom svårt att låta bli!

Vi hörs!

image102
Foto: Privat

Törstig?

Hejsan hej!
Tänkte sätta mig ner i lugn och ro och skriva, men tji fick jag. Vi får besök snart meddelades per telefon så det är dags för mig att börja koka kaffe!

Familjen har haft en fin dag i Luleå, och lite har inhandlats, men inte mycket som är värt att visa här (om nu inte någon är våldsamt intresserad av fyra burkar träolja och trärent). Skämt å sido, har faktiskt köpt två grejer men de får ni inte se nu för jag är snål ;-)

Tänkte bara visa denna fina bringare som gör vattendrickandet (som jag gör mycket av numera) lite högtidligare.

image102
Foto: Privat
Bringaren heter "Brygd", kostade 59 kr och inhandlades på senaste IKEA-resan.
Glaset är kanske mindre intressant, är från en lokal butik som numera gått i KK. De finns
dock på Överskottbolaget också har jag sett. Fint så det förslår.... ;-)


Trevlig helg!

Träningsvärk-och lite snyggt

Hejsan bloggvänner!
Är så otroligt glad och tacksam för alla som kikar in!
Med majoritet har beslutats att det var en hackspett/spillkråka som var den "mystiska fågeln". Jag har ju tidigare avslöjat att jag inte vet vilken som är vilken av skata och kråka, vilket är förklaringen till att jag inte visste vilken fågel jag fångat på bild tidigare....

Idag har jag hunnit med att vara till tandläkaren, träna OCH kratta på gården. Ja alltså, genomförde ett helt träningspass, krattade ungefär en fjärdedel av gården och gick från tandläkaren S-U-R. Det är HUTLÖST dyrt att gå dit. Undersökning och tre sekunders borttagning av karies 682 kr. Det är ju massor!!!!
Tror nästan jag måste demonstrera bara därför. Sen ska jag laga två hål också, så totalsumman blir 2000 kr.....typ en tredjedel av vad jag lever på i månaden. Tur det kommer skattaåterbäringen (prisa gud, nu kommer skattaåterbäringen).

Till nåt helt annat.

Vårat arbetsrum datarum. Ser ut som ett bombslag. Men i fönstret är det rätt okej. Eller?

image99
Foto: Privat
Cultdesignkruka jag fått i gåva.Dekorerat med fejkgräs från Åhlens.
Ljuslyktorna är Bruka Design Stockholm och även dem fick jag i gåva.
Tegelstenen är ett bra sätt för mig att få upp prydnaderna i fönstret på då de annars inte syns.
Sen ger det förändringsmöjligheter också!


Ikväll har vi varit på kalas och jag har ätit en suuuupergod kaka. Ska ge recept och bild på den när jag kommit mig för att baka den.

Imorgon. Utflykt till Luleå.Blir nog ingen storshopping, men att titta är ju gratis!

Ha en fin torsdag!

image100
Foto:Privat

Fantastiskt skådespel

Måndagskvällen bjöd på en otroligt vacker himmel. Nu märkte jag skillnaden i mig själv, alltså före och efter bloggandet. Före hade jag bara njutit lite för mig själv. Nu var första tanken: HÄMTA KAMERAN.
Senare flög två svanar förbi på himmelen när jag kastade en blick ut genom fönstret och då tänkte jag naturligtvis att jag borde ju ha fotat då istället för tidigare.... *ler*

Det finns en anledning till att det är lite skralt med inredning i min blogg just nu. En anledning är att det är så stökigt och halvfärdigt överallt......så jag har helt enkelt ingenting att visa upp. Det kliar i fingrarna att få köpa lite nya växter (läs:fejkblommor) och få inreda lite granna. Upptäckte så sent som i förra veckan inredningsbutiken "Din Stil". Det fanns huuuur mycket fint som helst där som jag VILL ha!

Men krassa verkligheten ser ut så att jag rätt och slätt inte har råd. Tandläkarbesök på torsdag, löser gymkort idag, A håller på att växa ur sina kläder, nu främst sin(a)a pyjamas(ar?), och barnkläder är ju inte billigt. Sen ska jag faktiskt till min barndomsvän i Luleå och lyssna på Magnus Betnér (skoj!), plus mat och annat nyttigt som ska inhandlas så just nu finns det helt enkelt inte utrymme för så mycket utsvävningar.

Lämnar er idag med bilder från måndagskvällen.

image90
Foto: Privat

image91
Foto: Privat

Djur!

Äntligen tisdagstema!

För en gångskull får jag nu möjlighet att visa denna fågel jag fångade på bild för två år sedan.
Någon som kan säga mig vad det är?

Jag är som bekant lite dålig på det där med fåglar.....

image96

image97

image98
Foto: Privat

Besöksrekord den 15:e! Hela 70 unika personer hittade hit! Kul!!!!
Alltdi en extra kram till er som kommenterar, det är kul att få feedback på det man gör

Söndag!

Vet ni.
Våren har kommit hit också! *hoppar och studsar*

Igår var det riktigt varmt ute. Det märktes på folket. ALLA var ute: Bilar tvättades, många solade, cyklister överallt, en del promenerade och de flesta stod och pratade med bekanta, vänner och/eller grannar.

När jag satt och solade de vita, lurviga benen ute på altanen kom en av grannarna runt hörnet på sitt hus.Jag har inte sett honom på hela vintern så jag kläckte ur mig det fyndigt " Jaså har du också tinat fram". Jag tyckte jag var väldig rolig.

Idag småkrattade jag litegranna. Men bara lite. Det var blött och tungt. Jag har redan träningsvärk. Jag försökte mig också på att sopa av gården. Men sopen var trasig så jag gav upp det också. Precis när jag skulle in kastade jag en blick på sidan av huset, och vad får jag se. Vårtecken!

Kolla här bara:

image88
Foto: Privat
Rabarber, rabarber,rabarber. I år ska jag göra rabarberpaj.


Sen måste jag även få visa min andra koskylt som pryder mitt hem, för annars kanske den blir ledsen då den andra skylten fick vara med i senaste tisdagstemat.

image89
Foto: Privat
Ja, jag gillar fortfarande kor......


Snart, gå en prommis. Inte lika soligt som igår, och det blåser lite men är ändå behagligt ute. Ska bara äta lunch först och mata söt A.


Ha en skön söndag!

Ps: Läs föregående inlägg om tåget också....... :-(   Ds

Dra i nödbromsen!

Oj vad jag kan bli besviken ibland!
Jag talar om länktåget.

Via Vardagslycka och Whiskeyochchampagnes sidor fick jag veta sanningen.
Att det startades för att de som alltid står med på listan, de som startade tåget, ska komma högt upp på sökmotorerna, och det ska visst vara förbjudet.

Så, jag har tagit bort mitt inlägg.

Fast jag vill ändå säga till er andra oskyldiga, som rekommenderade mig, eller rekommenderades av mig att jag är tacksam för nomineringen och att jag gillar era bloggar!

Läs mer på
Whiskeyochchampagnes sida, hon beskrev det mycket bättre än mig!


DRA I NÖDBROMSEN OCH STOPPA TÅGET!

BADRUMMET

Hejsan bloggvänner!
Nu ska ni få se det senaste av våra renoveringsobjekt.

Fridasfunderingar visar härmed glatt vårt badrum.

Vi bor i ett hus från slutet av femtiotalet. Huset har därmed varit annorlunda på så sätt att toalett och dusch inte har funnits i samma rum. I "duschrummet" har även tvättstugan varit, men den är ju numera flyttad (se tvättstugan).

Tyvärr har jag ingen riktig bra "före-bild", men ni kan ju få en känsla av hur det såg ut.....inte riktigt vår stil.
Vi har flyttat duschen från en sida till en annan, satt in toalett och en (i mitt tycke) snygg badrumsmöbel. Nya mattor, på väggar och golv. Kakel var aldrig aktuellt då huset är ett gammalt trähus. Golvvärme drogs in, likaså har vi en handduksvärmare. Innertaket och belysningen är också nytt.


Det här var badrummet.....
image79


image80
...och det var som sagt var inte riktigt vår stil.....hade dessutom blivit ordentligt slitet med åren.

Numera ser det ut så här:

image81

Nya duschen, och en skymt av det nya taket och listerna.

image83

Duschen från en annan vinkel. Motljuset hindrade att jag visade mer från denna vinkel.
Vi har ännu inte bestämt oss för om vi ska sätta en betongglasvägg istället för duschdraperi. Det skulle onekligen bli snyggt, men å andra sidan är ett draperi mer "lättstädat".
In i tvättmaskin och färdig på ett kick(därför är det så skrynkligt reds: anm)

image86

Motljuset som jag talade om. Dessutom handduksvärmaren och badhanddukar som är inköpta på IKEA vid senaste besöket i likhet med....

image87

... de matchande handdukarna. Badrumsmöbeln heter X-frost från Björbobad och till vänster skymtar toalettstolen.

Det känns otroligt skönt med ett fräscht badrum. Sen att ha två toaletter är inte att underskatta....


****************************************************************************Fredag. Igen. Veckorna flyger fram.!

I helgen blir det kalas och nog att besöka ett arrangemang som heter 24-timmar musik. Har tänkt mig att se en a-capella grupp som heter Voicebox. Kör lite realgroupstuk och ska vara bra har jag hört.
Sen ska jag svulla i mig en pizza, äta godis och smälla av i soffan av sockeröverdosen.

Med andra ord blir det en bra helg.

Hoppas att alla ni fina männskor därute får en riktigt, riktigt fin helg!Försenat tisdagstema:SKYLTAR

Tog en chansning och kikade in nyss och jodå, ett tema hade kommit upp. SKYLTAR!

Jag är lite av en kofantast. Alltså. Inte riktiga kor, utan lite ovanliga prydnader. Jag har dock minskat på dem och har bara framme sådana som är coola. Som till exempel den ni kan se i detta (som förövrigt var mitt första) 
inlägg.


Jag har fått allehanda presenter på kotemat, bland annat denna skylt som en gång var riktigt fin, men numera är lite...tja...väderbiten. Men vad gör väl det? Saker är ju till för att användas och då kan det gå så här helt enkelt.

Aspirant på titeln: Fulaste skylten?

image78

Foto: Privat


Såg också att datordriften ska flyttas inatt, så man får väl hoppas att bloggen kommer att funka bättre framöver. Mycket bra initiativ tycker jag! Så från 01:00 inatt och 5-12 timmar framåt får jag sitta med bloggabstinens.....eller så sover jag....Haha!


Ha en skön torsdag!

Besöksrekord!

Oj vad jag blev glad för alla besök igår. Hela 56 unika besökare hade hittat till min lilla del av cybervärlden. Misstänker att det har med "tåget" att göra. Inte tråkigt! Extra plus får de som kommenterat. Ni är bäst! :D

På min IKEA-resa för ca två veckor sedan inhandlades div saker till A:s blivande rum. Ingenting är monterat eller uppsatt än då han, de facto, inte fått tillgång till sitt rum än. Han huserar i en tillfällig lösning som sedan ska bli "gästrum". Oj, vad det lät posh!

Nåja. En liten grej har jag dock monterat. För det är så att någonting har invaderat vårt hem. De kallas för leksaker och finns precis överallt. Hittade denna smarta grej (har faktiskt sju till som ska få speciella platser sen) som jag monterade ihop själv. (OBS! Inte lätt). Så, varje kväll kan jag kasta ihop alla leksaker i denna och få en känsla av att ha städat. Jättebra!

image76

*******************************************************************

Sen måste jag bara tipsa om denna serie böcker. Inte nya alls, men jag ha precis börjat läsa om dem (för sisådär femtielfte gången i ordningen)
Margit Sandemos-Sagan om Isfolket. En varning bara! Börjar du läsa är det troligt att du blir fast. Det är ju bara 47böcker (eller 46 och en halv för du kan gärna hoppa över sista halvan)  att läsa så du måste vara beredd på att lägga ner lite tid. En släktsaga som tar sin början 1581 och in på 1900-talet mitt/slut. 

image77

"För många hundra år sedan vandrade Tengel den onde ut i ödemarken för att sälja sin själ till Satan.
Han blev stamfader till Isfolket.
Han lovades jordisk vinning mot att minst en av hans ättlingar skulle gå i tjänst hos Djävulen och utföra onda handlingar. Deras tecken skulle vara de kattgula ögonen, och de skulle besitta trolldomskrafter. Och en gång skulle det födas en, som ägde större övernaturlig förmåga än världen någonsin skådat.
Förbannelsen skulle vila över ätten, tills man fann platsen, där Tengel den onde grävt ner kitteln han använde, då han kokade häxbrygden som frammanade Mörkrets Furste.
Så säger legenden.
Om den är sann vet ingen."  (hämtad
härifrån)

Erkänn att det låter liiiite spännande?!

Det kanske är jag som är blind....

...men jag har kollat in på "tisdagstema" flera gånger idag, men ser bara förra veckans tema. Kanske är det påsklov även där?

I brist på annat kan jag ju alltid skriva lite om påsken.

Den var bra.

Så, då var det klart!


Skämt å sido. Vi har precis som jag skrev innan helgen startade träffat en massa trevliga människor, ätit i en massa (alldeles för mycket) god mat och skrattat mest hela tiden. Vädret har varit sisådär så påskfirande på stugan blev det inte. Däremot träffades vi alla här istället, och det var nästan lika bra.

I fredags hade vi middag för några vänner, så jag tänkte faktiskt visa lite bilder från dukningen. Inte så avancerad kanske, och vi använde grillbestick  trots att de inte är så snygga. Jag är nämligen av den bestämda uppfattningen att serverar man kött ska man inte behöva såga sig igenom med en vanlig kniv. Så det så!

image75
Foto: Privat

Servisen heter Sara, tyävrr utgående från Duka. Jag har dock hunnit införskaffa det väsentligaste. Senast i veckan kom min beställning på dessertskålar, som dock denna gång fick tjänstgöra som förrättsskålar till fisksoppan.
Jag fyndade också en ny duk från Hemtex.
Det är en vaxduk egentligen, men ser ut och känns som en vanlig.
Superbra ur "fläcksynpunkt"!

Min plan framöver är att visa lite mer inredning, då jag senaste tiden lite glömt bort den biten. Eller så har jag helt enkelt inte haft någonting att visa upp?
Ett färglager till på taket i nya badrummet, sedan kommer det till allmän beskådan.


Tillsist:
Det stör mig att jag inte lyckas ta bort centreringen på texten efter bilden, men nu ger jag upp!


Alltså det är lite tråkigt....

...att klockan är åtta på morgonen och jag har redan hunnit kolla igenom alla sidor jag brukar besöka på datorn.
Jag som skulle ta påskledigt från surfandet hade jag tänkt!

Nåja. Så går det när man måste upp halv sex på morgonen och sedan lekt med sonen till halv åtta då han under protest somnade om. Då är ju jag för vaken för att somna om.....

*suckar*

Fick mig en snygg bild i alla fall så här på morgonkvisten. Alltid nåt!

image73
Foto:Privat

Verkade som den jagade några mindre fåglar, men jag vet inte jag. Kan knappt några fågelarter.

Dagens hemlis:
Jag blandar ihop kråkor och skator. När jag varit tvungen att gissa så har jag sagt att kråkor är svartvita och skator gråvita. Tydligen är det tvärtom. Eller så minns jag fel....igen.

Glad påsk igen!

Någon mer än jag som har helgkänsla?

Denna vecka blir så kort-eller lång beroende på hur man ser det. Det är ju liksom redan helg då P. är ledig imorgon och ända till tisdagmorgon.

I påsk händer det en massa grejer, bla fika med min barndomsvän, träffa en annan gammal vän som hälsar på  i stan. Hon har ännu inte sett A. så det gör det ju extra roligt att de två nu får träffas! Sen ska vi ha parmiddag på fredag, vilket ska bli sååååå trevligt. A. ska sova borta för andra gången i hans liv, vilket nog är jobbigare för mig än han. Lördag hoppas vi att vädret håller sig någolunda bra för då ska hela storframiljen samlas ute på föräldrarnas stuga.

Med andra ord vet jag inte hur mycket tid till bloggande kommer att finnas.....

Meningen var att jag skulle lägga ut en bild på mina två (!) påskpynt, men jag har inte hittat igen dem. Borde ju vara lätt eftersom de är så få, men tyvärr är det motsatsen......

Men sååååååå....i sista stund: Ta-daaaaaaaaaaaaaaaaaaa

image72

Ett är mitt och ett är P:s
Gissa vems som är vems! :D

Glad påsk alla bloggvänner och tack för alla kommentarer jag får! De värmer mitt hjärta ska ni veta!
///Frida

Vårtecken

Tisdag, tisdag, tisdag!
Tisdagstema dessutom :D

Jag har i tidigare inlägg bloggat lite om våren så kika gärna på tidigare inlägg (14 och 15/3)
Då min hemvist är i norra Sverige och alla snö har ju inte försvunnit här. Inga blommor har tittat ut, gräset har inte börjat växa och fortfarande är det minusgrader ibland även om vi har haft det ovanligt varmt. Shortssäsongen är dock en bit bort om jag säger så.

Vad sägs om detta vårtecken:

I mitten av mars:

image70

Idag:

image71
Det tar sig sa mordbrännarn! ;-)

Att laga eller inte laga: Det är frågan!

Morsning korsning!

Först dagens väderleksrapport. Det blåser.Massor. Vågade inte ta vagnen ner till närbutiken, utan tog bilen och körde de ca 100 metrarna (heter det så?) dit. Höjden av lathet kändes det som, men handling var nödvändigt så stoltheten fick kväsas i sin linda.

Väl där träffade jag på en annan mamma, som jag aldrig träffat  förut. Vi stod där lite villrådigt och valde blad puréerna till de små. Eller valde och valde. Utbudet för sexmånaders bestod av tre sorter så det blev en av varje. Nåja. Hon berättade i alla fall att för dem går det högst tre burkar i månaden ungefär. Hon gör nämligen pure själv. Hittills har jag varit lite motståndare till det då jag tycker det verkar krångligt, men hon fick det att låta så lätt. Ett kok räcker till ca 20 måltider, och det lät ju onekligen lockande.

Nu till grejen.

Jag och matlagning......

Det är egentligen först de senaste tre månaderna som jag aktivt har börjat laga mat. Innan dess var det P. som stod för det. Dels för att jag är rätt så dålig på det (brist på träning?) och dels för att jag har tyckt att det är så MÖRDANDE TRÅKIGT!. Nu har nåt hänt och jag har utökat mina tidigare pannkaka, koka pasta med stekt korv och göra chili con carnerepetoar med en massa nya grejer såsom Korv stroganoff, pajer, fisk i ugn, kyckling i ugn mm.
Jag har dock två stora problem.
1.Det där med att "höfta" Var är det för en j***la uttryck. Nä, tacka vet jag exakta angivelser som finns i kokböckerna!!!!
2.Kryddning. Hur jag än gör blir det smaklöst.....och jag gillar inte när det är för starkt...hopplös situation!

Nåja.

Om jag nu ska ge mig på att göra egen mat till A. så är det ju en fördel att kunna laga mat till sig själv först misstänker jag. Ska läsa på lite hur man gör puréer på ett smart sätt. Är det någon som har tips emottages det tacksam. Även tips på förvaring skulle sitta fint.

image68

Är deras dagar räknade?


 

Nu sover A så jag ska passa på att läsa litegranna!


 

Ha en fin måndag!


 


Med riskt för att dra en klyscha men....

...FEL LÅT VANN!!!

Insatta underbara bloggmänniskor vet redan att igår var jag först ute på en mysig middag med två av mina favoritepersoner i hela världen och sedan drog vi till SMASK. Efter att ha köat en bra stund för att hänga in jackorna (för lite folk i garderoben, stackarna slet som galärslavar för att hinna med) satt vi på exakt så bra platser som jag hade trott! :D

Det var show och gala, varierande sångkvalité, en hel del skratt och några bra nummer. Min egen favorit var Helmut Pheffers "Dra dit pepparn växer", vilket historikern som påade varje inslag berättade var, just det, Böle.

I alla fulla fall så fick vi i publiken rösta fram fem finalister och sedan tog jurygrupperna över. Vad händer?
Tjaaaaa....FEL LÅT VANN! Tjejen som framförde det vinnande bidraget hade den BÄSTA rösten av alla, ingen tvekan om saken. Hon lät som en alt-Carola. Däremot var låten sisådär.

Nåja. Helmut slutade på en tredje plats. Och jag tror att publiken hade röstat annorlunda.
Varför?
Jo, för att när H.P fick lägre poäng gick det sus genom publiken-och det hördes faktiskt en del burop (fast av princip tycker jag det är taskigt att bua så jag gjorde inte det).

Det var mitt fjärde SMASK och varje år har hela publiken stått upp och dansat när vinnarlåten spelas. I år satt 75 procent ner. Kanske var de fler än jag som upplevde det som ett antiklimax. Jag tyckte nästan synd om tjejen som vann.

Det skulle vara väldigt  intressant att se hur vi i publiken röstade kontra utfallet.Helmut och programmet
Foto: Privat,fast snodd  ;D

******************************************************************************
Nu till något helt annat. Jag har ju tidigare skrivit att A. haft feber och skyllt på tänder. Nu har febern gått över, men inga tänder har tittat fram. Idag fick han utslag över hela kroppen, bland annat kring halsen. Kom på att jag ju köpte den fina Barnläkarboken jag visat tidigare, så jag började helt enkelt bläddra i den. Diagnos: Tre dagars feber. Den var klockis. Känns skönt att det inte är något allvarligt. Däremot tror jag fortfarande att det är tänder på väg för jag få ju inte ens kika uti överkäken så någonting måste det ju vara som gör att vår annars så tillmötesgående A vägrar.


Nä ni. Nog har jag väl surrat mycket för ikväll? Och särdeles intressant kan det inte ha varit för er som inte var på SMASK så jag ska bättre mig till nästa gång. Snart är badrummet klart så då blir det att visa upp det lite stolt.

Ha en skön söndagkväll!